"Lite snett blir det lätt men alltför vint är inte fint"

måndag, september 26, 2011


Middagstips

Måndag

Du behöver

Receptet är för 4 personer.
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 2 -3 kycklingfiléer eller 400 g urbenat kycklingkött
  • 4 morötter
  • 1 palsternacka
  • 2 dl gröna ärtor eller sockerärtor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk crème fraiche

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i mindre skivor eller skär kycklingköttet i bitar.
Skala och tärna moroten och palsternackan och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan. Låt grönsakerna bli mjuka och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen och lägg i hälften av grönsakerna. Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.
Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.
Tillsätt resten av grönsakerna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.
Varmhåll soppan och vispa i crème fraichen just innan servering. 

Inga kommentarer: