Middagstips
Måndag
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
- 8 dl kycklingbuljong
- 2 -3 kycklingfiléer eller 400 g urbenat kycklingkött
- 4 morötter
- 1 palsternacka
- 2 dl gröna ärtor eller sockerärtor
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 tsk timjan
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk crème fraiche
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i mindre skivor eller skär kycklingköttet i bitar.
Skala och tärna moroten och palsternackan och hacka löken. Fräs löken i lite olja och lägg i moroten och palsternackan. Låt grönsakerna bli mjuka och ställ åt sidan.
Koka upp buljongen och lägg i hälften av grönsakerna. Hacka och lägg i vitlöken och tomatpurén.
Koka mjukt och mixa soppan helt slät. Lägg i kycklingen och låt soppan puttra i cirka 10 minuter tills köttet är genomkokt.
Tillsätt resten av grönsakerna och smaka av soppan med salt, peppar och timjan.
Varmhåll soppan och vispa i crème fraichen just innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar